Sınıf Eğitimi Abd

Hakkında

Fakültemizin Temel Eğitim Bölümü içinde yer alan Sınıf Eğitimi (Öğretmenliği) ve Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dallarında 2018-2019 eğitim öğretim yılında toplamda 486 öğrenci öğrenim görmektedir. Bölümümüzde 4 doçent, 3 doktor öğretim üyesi, 2 araştırma görevlisi bulunmaktadır. İlk defa bölümümüze 2012 senesi içinde öğrenci alınmış ve ilk mezunlarını 2016 senesi içinde bölümümüz sınıf eğitimi (öğretmenliği) programında vermiştir.

Bölümümüzde Sınıf Eğitimi ana bilim dalında aynı zamanda bir yüksek lisans programı mevcuttur. Yüksek lisansta 20 civarında öğrencimiz kayıtlıdır. Bölümümüzün temel görevi siz değerli öğretmen adayı öğrencilerimizi nitelikli, donanımlı, gelecekteki değişimlere ve yeniliklere hazır, hedef kitlesi olan çocukların gelişim özelliklerini bilen ve yakından takip edebilecek kapasitede, birikimli şekilde hazırlamaktır. Bu bağlamda fakültemizde ve bölümümüzde bulunan tüm öğretim üyelerinin sizlere yakından ilgi göstereceğinden ve rehberlik edeceğinden emin olabilirsiniz. Üniversitemizde ve Fakültemizde akademik, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetler yürütülmektedir. İlgi alanınıza göre kendinizi geliştirebileceğiniz etkinliklere yönelebilir, bu etkinliklere aktif roller alabilirsiniz.

Öğrencilerimize 2 dönem de okul uygulaması bağlamında farklı okullarda deneyim kazanmalarını sağlamaktayız. Mezunlarımızın pek çoğu kamu okullarında ve özel okullarda öğretmen olarak çalışmaktadır. Kimi mezunlarımız yabancılara (Suriyeli göçmenler) Türkçe öğretimi programında görevlendirilmiştir.

 

 DERS İÇERİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ